COL·LEGI




El Col·legi de Dissenyadors d’Interiors  de Catalunya, creat el 20 de juliol de 1984, per una resolució del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya, és l’organisme que representa legalment la professió del disseny d’interiors, i vetlla pel seu bon funcionament. CODIC es regeix per uns ESTATUTS aprovats per la Generalitat de Catalunya que podeu consultar AQUÍ. El Col·legi és l’organisme que actúa com a eix vertebrador entre Dissenyadors d’Interiors, Escoles, Empreses del sector i la societat a la que serveix. 
A través d'un extens programa d'activitats, CODIC es converteix en la plataforma de referència del disseny d’interiors amb uns objectius clars:
Referencia del disseny
Intervenir activament en el funcionament de la professió i defensa del visat dels treballs professionals com a eina que avala la professionalitat dels seus col·legiats

Espai per a professionals i empreses
Apropar-se a tots els estaments del sector, per esdevenir un espai de debat, de recerca i d'interrelació entre professionals, estudiants, empreses vinculades amb el disseny i administracions públiques.


Font d'informació 
Cercar  informació  tècnica  i  legal sobre l’actualitat  del  disseny convertint-se en una font d’informació de totes les disciplines que formen part del disseny d’interiors.

Reconeixement i normalització de la professió
Promociona el reconeixement i la normalització de la professió a la societat.






El disseny d'interiors és una professió reconeguda pel Reial Decret 902/1977 on s'especifica que les atribucions professionals dels dissenyadors d'interiors i dels decoradors col·legiats, comprenen la projecció i la direcció amb eficàcia jurídica i amb plena responsabilitat, de tota aquella obra que no afecti els elements estructurals d'un edifici ni a les instal·lacions de servei comú. Igualment, reconeix com a atribucions, el disseny d'elements, el control de qualitat de materials i la realització d'informes, peritatges, valoracions i dictàmens. 

És competència del dissenyador d'interiors:
- La resolució, instal·lació i condicionament dels usos interiors de les construccions de nova planta.
- La rehabilitació de les construccions preexistents sempre que no afectin als elements estructurals
  resistents, la configuració de l'edificació ni les instalacions de servei comú.
- La realització de projectes de paissatgisme en espais exteriors naturals i urbans.
- El desenvolupament de projectes d'escenografía (teatre, cinema, televisió..).
- La projecció d'instal·lacions efímeres (exposicions, fires, aparadors...).
- El disseny de productes de mobiliari urbà i/o domèstic, il.luminació, tèxtils o altres.

Per què col·legiar-se?
En professions com la nostra, en què malauradament es dóna una gran facilitat per a l´intrusisme i el negoci incontrolat, l´associacionisme permet la defensa dels interessos col·lectius tant dels professionals com dels consumidors.

Com col·legiar-se
El que necessiten els professionals del sector per poder col·legiar-se és el següent:
- Títol oficial (o resguard) de decorador/dissenyador d'interiors
- DNI
- Dues fotografies (tipus carnet)
- Instància facilitada a la seu del Col·legi
- Dades bancàries
Més informació a codic@codic.org

Què ofereix CODIC?

Departament de visats:  
El departament assessora als professionals sobre procediments de visat, dret legals d’exercici professional, dret d’autoria i cobertura d’assegurança de responsabilitat civil.

Serveis jurídics: 
Assessorament sobre l’activitat professional, llicències, i responsabilitat civil. Assessorament fiscal, laboral i administratiu. 

Centre de recursos i bases de dades: 
La relació amb les empreses facilita una font d’informació que s’organitza en forma de base de dades al servei del col·legiat.

Serveis financers i d’assegurances: 
Condicions financeres especials per a la inversió professional i també independentment de la seva aplicació a finalitats professionals. Assegurança de responsabilitat civil vinculat als projectes visats. 

Cursos de formació i reciclatge: 
Cursos, seminaris i conferències que mantenen al professional informat sobre nous materials i noves tecnologies. Conferències tècniques, presentacions de producte, etc. converteixen el Col·legi en un espai obert als professionals que aposten per la innovació.

Oportunitats laborals: 
El Col·legi actúa de pont entre oferta i demanda canalitzant-les a través de newsletters que s’envien per correu electrònic.

Utilització de la seu del Col·legi:
Espai amb equipament audiovisual, biblioteca, punt de trobada...

Informació continuada:
Enviaments periòdics amb informació d’interès pel col·legiat, a més de la publicació digital mensual